Jauniešu čempionātu fināli notiks no 12. līdz 16.jūnijam

13.05.2022
Biznesa augstskolas "Turība" aktu zāle. Foto: Gunārs Gertners

Latvijas zēnu un meiteiņu 2022.gada čempionātu fināli šogad notiks no 12. līdz 16.jūnijam Rīgā, Graudu ielā 68, Biznesa augstskolas "Turība" zālē.Pēc fināla rezultātiem tika noskaidroti arī pasaules un Eiropas jauniešu čempionātu dalībnieki katrā no sešām (no U-8 līdz U-18) vecuma grupām.

Šogad jaunajiem šahistiem būs jādemonstrē ne tikai savas šaha zināšanas un iegūtā meistarība, bet arī jāparādas sportiskā izturība, jo visas deviņas kārtas notiks piecās dienās. Tas nozīmē, ka četras dienas dalībniekiem būs jāaizvada pa divām partijām.

Sacensības sāksies svētdien, 12.jūnijā, pulksten 16. Tā būs vienīgā diena ar vienu kārtu. Noslēgums paredzēts 16.jūnijā pulksten 19. Visās grupās tiek plānots apskaitīt FIDE klasiskā šaha reitingu. Laika kontrole būs 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu.

Zēnu turnīriem dalībnieki faktiski ir noskaidroti – katrā grupā apļa turnīru spēlēs 10 dalībnieki, kas iepriekš jau izcīnījuši tiesības piedalīties. Tādēļ pieteikties čempionātam īpaši tiek aicinātas meitenes.

Iepriekšējos pieteikumus pieņem līdz 10.jūnijam. Tie jāiesniedz elektroniski galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Dalības maksa ir 10 eiro no šahista. Jābūt nomaksātām arī spēlētāju licencēm par 2022.gadu 10 eiro apmērā.

Detalizēta informācija pieejama nolikumā.