Pēc gada pārtraukuma klātienē notiks Latvijas čempionāta ceturtdaļfināls

19.01.2022
Foto no unsplash.com

No piektdienas, 28.janvāra, līdz otrdienai, 1.februārim, Rīgas Šaha federācijas telpās, Maskavas ielā 32, notiks Latvijas vīriešu čempionāta ceturtdaļfināls. Pēc gada pārtraukuma cīņas paredzētas klātienē. Šis būs pirmais no posmiem cīņā par valsts čempiona titulu.

Sacensības organizē Latvijas Šaha federācija, turnīra direktors ir Toms Kalniņš, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Turnīrā paredzētas Šveices sistēmas 7 klasiskā šaha kārtas ar apdomas laiku 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.

Piedalīties aicināti dalībnieki ar reitingu no 1000 līdz 1900 punktiem. Ja būs iespējas (vietu skaits ierobežots ar 44) varēs spēlēt arī interesenti bez reitinga.

Ja dalībniekam objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams ierasties uz vienu no turnīra partijām līdz trešajai kārtai (ieskaitot), tad viņam ir tiesības par to iepriekš informēt sacensību galveno tiesnesi un šajā kārtā saņemt neizšķirtu bez spēles. Spēlētāji nedrīkst kavēt uz partiju ne vairāk kā 30 minūtes, izņemot, atsevišķos gadījumos, ja ir objektīvs iemesls un pirms kārtas sākuma informēts tiesnesis.

Iepriekšējā pieteikšanās ir līdz 26. janvārim (ieskaitot) pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Dalības maksa ir 20 eiro.

Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar kausiem; iespējamas simboliskas naudas balvas.

Pirmo astoņu (nevis desmit, kā līdz šim) vietu ieguvēji iegūst tiesības piedalīties Latvijas 2022.gada vīriešu čempionāta pusfinālā.

Detalizēta informācija pieejama nolikumā.

Atgādināsim, ka pērn vīriešiem par Latvijas čempionu pirmo reizi kļuva IM Rolands Bērziņš, bet sievietēm vienpadsmito reizi uzvarēja WGM Laura Rogule.