Notiks Cēsu pilsētas atklātais šaha čempionāts

16.09.2021

Sestdien, 23.oktobrī, pulksten 12 Cēsu pilsētas Pastariņa pamatskolā (Raunas ielā 7) tiks iedarbināti šaha pulksteņi un sāksies Cēsu pilsētas šaha čempionāts ātrajā šahā. Dienu vēlāk tajā pašā laikā notiks blica čempionāts.

Pirms gada čepmionāts notika lichess.org platformā, jo pandēmijas stingrie noteikumi neļāva šahistiem tikties klātienē.

Ātrā šaha turnīrs tiks aizvadīts 9 kārtās ar laika kontroli 10+5, blica turnīrā arī tiks izspēlētas 9 kārtas, bet ar laika kontroli 4+2. Labākie šahisti saņems kausus, naudas balvas un šoreiz balvā varēs saņemt arī apmācības kursus no chessable.com portāla. Chessable balvas paredzētas labākajiem spēlētājiem kategorijās U-18, U-14 un reitingbalvās.

Kā iepriekšējos gados, arī šoreiz būs balvas no labumu darītavas "Raiskumietis", bet tās jau tikai tiem, kuriem bavas saņemšanas brīdī būs vismaz 18 gadi. Balvu fonds un citas turnīra detaļas jau šobrīd ir apskatāmas turnīra nolikumā.

Uzreiz pēc Cēsu pilsētas čempionāta nākamajā nedēļā Rīgā notiks "Grand Swiss" turnīri, tamdēļ uz Cēsīm aicināti braukt arī šī turnīra dalībnieki, lai iesildītos pirms atbildīgajiem mačiem.

Pieteikties var kā vienmēr, rakstot galvenajam tiesnesim Albertam Cimiņam uz: alberts.cimins@inbox.lv Lai nepalaistu garām jaunumus, aicinām sekot Facebook: https://www.facebook.com/rigasmats

Šī gada čempioni vēl nav zināmi, bet iepriekš Cēsīs ir uzvarējuši:

2019 Ķeņģis, E. (LAT), Ātrais šahs
2019 Mustaps, M (LAT), Blics
2020 Vastruhin, O (RUS), lichess.org blics

Andris Tihomirovs