Noslēgusies Vidzemes reģionālā atlase Siguldā

14.09.2021

Siguldā jau astoto gadu pēc kārtas notika Latvijas šaha čempionāta Vidzemes atlases turnīrs. Sakarā ar to, ka citos valsts reģionos šie turnīri šogad netika rīkoti, Sigulda pulcēja neierasti lielu dalībnieku skaitu – 30.

Sacensības jau tradicionāli notika viesnīcā "Hotel Sigulda", tās rīkoja Siguldas šaha klubs un atbalstīja Siguldas novada pašvaldība un Rīgas šaha federācija.

Turnīra ievadā dalībnieki ar klusuma brīdi pieminēja mūžībā aizgājušo izcilo šaha personību – lielmeistaru Jevgēņiju Svešņikovu.

Apmēram puse no dalībniekiem bija jaunāki par 18 gadiem un varēja gūt labu spēļu praksi, sacenšoties ar pieredzējušajiem turnīru "bukiem". Cīņa par trim vietām, kas garantēja iekļūšanu valsts galvenajā turnīrā, bija patiesi spraiga.

Savu vietu sākuma reitinga trijniekā apliecināja tikai meistarkandidāts Konstantīns Gudovskis, kurš iekļuva pirmajā pozīcijā pēc turnīra piektās un sestās kārtas, un neizšķirts pēdējā kārtā ar Dmitriju Pogrebnoju ļāva viņam nodrošināt uzvaru sacensībās ar 5,5 punktiem no 7 iespējamajiem. Otro un trešo vietu ar tādu pat punktu daudzumu ieguva Artis Alainis un Daniels Milovs, kuriem izdevās pēdējā kārtā gūt uzvaras pret saviem oponentiem. Šo sasniegumu var vērtēt kā ļoti labu panākumu, ņemot vērā, ka sākuma reitingu sarakstā Artis un Daniels ieņēma attiecīgi 8. un 7. vietu.

Karšu izdevniecības "Jāņa sēta" piešķirtās speciālbalvas par labāko sniegumu senioru 65+ grupā izcīnīja Aleksandrs Afanasjevs (4 punkti), labākais juniors kopējā U-18 grupā bija Reinis Paikens (4 punkti), un labākā dāmu konkurencē bija Lauma Mieriņa (3,5 punkti). Jāpiezīmē, ka lielākais FIDE ātrā šaha reitinga pieaugums bija R.Paikenam (52 punkti) un A.Alainim (51,8 punkti).

Rezultāti: chess-results.com.

Visvaldis Gercāns,
galvenais tiesnesis