Aizvadīts jau trešais skolotāja Ulda Deisona piemiņas turnīrs

30.08.2021

Uz skolotāja un slavenā TV diktora Ulda Deisona 3. piemiņas turnīru svētdien, 29.augustā bija ieradušies 20 mūsu novadnieka līdzgaitnieki, skolnieki un citi šahisti no Siguldas, Limbažiem, Cēsīm, Valkas, Valmieras, Ērgļiem un Rīgas.

Sacensības šoreiz notika Siguldas jaunās pils koncertu paviljonā, ko pasākuma rīkošanai piešķīra Siguldas attīstības aģentūra. Ārtelpu sacensības noritēja sekmīgi, tikai reizēm saulainākos brīžos bija jūtams, kā paviljonā strauji kļūst karstāks, un ne visiem dalībniekiem izdevās ar to sarast.

Noslēgumā pirmo vietu izcīnīja reitingfavorīts Māris Koops ar 5,5 punktiem no 7 iespējamajiem. Arī otrajā vietā ierindojās valcēnietis – Andim Strumpem 5 punkti, bet trešo izcīnīja siguldietis Ivars Jēkabsons ar tādu pat punktu skaitu, bet sliktākiem papildrādītājiem.

Šaha turnīru rīkoja Siguldas šaha klubs, to atbalstīja skolotāja U.Deisona dēls Uldis Deisons, Siguldas pašvaldība, Rīgas šaha federācija un Karšu izdevniecība Jāņa sēta.

Uldis Deisons ir dzimis 1932. gada 2.septembrī un devies mūžībā 2018. gada 18.septembrī. Paralēli ilggadējam darbam Siguldas 1.vidusskolā Uldis Deisons ir strādājis par žurnālistu un diktoru Latvijas Televīzijā un radio, ir veidojis raidījumus par šaha turnīru aktualitātēm, aicinot iepazīt šaha partiju pozīcijas, risināt šaha uzdevumus.

Rezultāti skatāmi chess-results.com.

Visvaldis Gercāns,
sacensību galvenais tiesnesis