Ar Brikera uzvaru aizvadīts "Riga Old Town Blitz" šaha turnīrs

22.08.2021
Turnīra uzvarētājs Aleksandrs Brikers kopā ar organizatori Elisu Granovsku

Trešdien, 18.augustā, tika aizvadīts "Riga Old Town Blitz" šaha turnīrs, kas ir rīkots "Junior Achievement" līderprogrammas ietvaros, kā Elisas Granovskas, kas bija turnīra galvenā organizatore, individuālais projekts.

Ātrspēles turnīrs risinājās šaha bārā ''Victory pub'', kas ar deviņu kārtu Šveices sistēmu un laika kontroli 4 minūtes partijai plus 2 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga apskaiti, pulcēja 22 dalībniekus.

Sīvas cīņas rezultātā turnīra līderi nomainījās 3 reizes 9 kārtu laikā. Galveno reitingfavorītu Arsenu Bataševu (U-20) no savas pozīcijas sākot ar 3. kārtu aizstāja Solomka Ņikita (U-20), līdz vien no 5. kārtas līdz pat noslēdzošajai par galveno līderi un turnīra uzvarētāju ar 8,5 no 9 punktiem kļuva MK Aleksandrs Brikers (U-20). Viņam vienīgais neizšķirts spēlē pret NM Smorodinski Igoru (2153). Papildus uzvarai turnīrā A. Brikers ir arī guvis 66,8 FIDE ātrspēles reitingpunktus, kas ir lielākais punktu guvums turnīra ietvaros. Sudraboto vietu ieņēma MK Ņikita Solomka ar 7 no 8 punktiem, zaudējot punktu tikai turnīra uzvarētājam, bet bronza – MK Stirnam Uldim ar 6,5 punktiem no Irlavas.

Par labāko dāmu turnīrā kļuva MK Ramona Golsta (U-18) ar 5 punktiem.

"Junior Achievement Latvia" (JALatvia), kas ilgtermiņā un metodiski nodrošina jauniešiem uzņēmējdarbības izglītību, sagādātās balvas ieguva arī jaunākais turnīra dalībnieks Maksimilians Sokolovs ( U-12).

Turnīra organizatori sirsnīgi pateicas Ivo Gubanovam, Rīgas Šaha kluba vadītājam, par sadarbību un JALatvia par iesaisti projekta īstenošanā.

Visi rezultāti apskatāmi chess-results.com.

Elisa Granovska