Turnīrā "Rositten Rapid" uzvar galvenais favorīts Ilmārs Starostīts

11.08.2021
Turnīra laureātu trijnieks. Foto: Edmunds Kadakovskis

7.augustā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs" Rēzeknē notika septītais pēc kārtas ātrā šaha turnīrs "Rositten Rapid 2021". Šogad uz spēlēm ieradās 46 šahisti no Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes, Jēkabpils, Limbažiem, Kokneses un vēl 5 pašvaldībām.

Zelta medaļu un galveno balvu ar 6,5 punktiem astoņās spēlēs izcīnīja reitingfavorīts – GM Ilmārs Starostīts (2397). Turnīra vicečempiona tituls ar tik pat punktiem tika NM Oļģertam Indričānam (2271), bronzas godalgu arī ar 6,5 punktiem ieguva FM Andris Starostīts (2247), visi no Rēzeknes. Šogad pirmo reizi uzvarētais saņēma naudas balvu ar trīs ciparu skaitli.  

Labākais jauniešu vidū (U-18) ar 5 punktiem Arturs Krastiņš. Savukārt, nesen iejūties seniora lomā, FM Guntis Jankovskis (2141) bija labākais grupā S50. Balva par lielāku reitinga pieaugumu (+58 punkti) Kristeram Policānam (visi šahisti ir no Jēkabpils). Seši punkti un labākā seniora balva kategorijā S-60 Dr. Jurijam Agafonovam (1988) no Baltezera, kurš pēdējā kārtā saspringtā cīņā izcīnīja neizšķirtu pret lielmeistaru I.Starostītu. Labākā dāma šoreiz ar 4 punktiem bija 10 gadus vecā baldoniete Lauma Mieriņa. Labākā rēzeknieša nominācija Georgijam Nikiforovam, kurš izcīnīja 5 punktus.

Pieci nopelnītie punkti un balva kategorijā (U-15 zēniem) tika rīdziniekam Vadimam Aleidzānam, meiteņu vērtējumā balva Jekaterinai Smirnovai no Rēzeknes (4 punkti). Savukārt, labākaie vecuma grupā līdz 10 gadiem bija daugavpilietis Jegors Andrusēvičs (5 punkti) un limbažniece Undīne Skreitule (4 punkti).

Visi resultāti apskatāmi chess-results.com.

Turnīra direktors NA Aleksandrs Vasiļkovs