"Vasaras blics Olainē" – Šaha dienas un Tokijas olimpiādes noskaņās

27.07.2021

Starptautiskās šaha dienas un Tokijas olimpiādes atklāšanas noskaņās piektdien, 23. jūlijā, tika aizvadīts Olaines novada atklātais šaha turnīrs "Vasaras blics Olainē" ar laika kontroli 5 minūtes + 3 sekundes par gājienu. Turnīrā piedalījās 38 šahisti no Olaines, Rīgas, Cēsīm, Pļaviņām, Kokneses, Baldones un Salaspils.

Tas bija pirmais ārtelpās organizētais turnīrs Olaines šaha kluba pastāvēšanas vēsturē.

Kaut arī šaha partijas noritēja svaigā gaisā un mierīgā gaisotnē, tomēr intriga par turnīra uzvarētāju izšķīrās pēdējās kārtas pēdējā partijā, kurā Ingrīda Lazdiņa, gūstot uzvaru, pārspēja vienu no turnīra favorītiem, Fide meistaru Vitāliju Ļevčenkovu. Attiecīgi par turnīra uzvarētāju ar 9 punktiem no 11, nezaudējot nevienu partiju, bet izspēlējot četrus neizšķirtus un gūstot septiņas uzvaras, kļuva nacionālais meistars Igors Smorodinskis, otrajā vietā – Vitālijs Ļevčenkovs ar 8,5 punktiem, bet bronza – Konstantīnam Gudovskim ar 8 punktiem.
Labākās dāmas godā – Ingrīda Lazdiņa ar 7 punktiem, seniora balva S65 kategorijā Aleksandram Afansjevam (6,5 punkti), bet S50 – Aivaram Laizānam (7,5 punkti), labākais jaunietis U-18 – Miķelis Vingris (7 punkti), labākā jauniete U-18 – Elisa Granovska (7 punkti), labākais olainetis – Emīls Jānis Mieriņš (7 punkti), bet labākā olainiete – Aiga Gansone (5punkti). Pārējie rezultāti šeit.

Tāpat lielmeistara Normunda Mieža un šaha dzīves atbalstītāja Ivo Gubanova sagādātās pārsteiguma balvas ieguva jaunākie turnīra dalībnieki – Adrija Lazdiņa no Olaines un Patriks Ivulēns no Cēsīm, kā arī olainieši Roberts Stankēvičs, Daniils Aleksejevs, Nikola Daniela Liepiņa, Elizabete Kokina, Adrians Broks un Rīgas šaha skolas trenere, šaha aktīviste Nellija Maklakova no Rīgas.  

Jāteic, daudziem Olaines šahistiem tas bija pirmais turnīrs pēc pusotra gada pārtraukuma, tomēr organizatori cer vēl šovasar aicināt šahistus uz tradicionālo Olaines bērnu un pieaugušo turnīru ātrajā šahā.

Turnīra organizatori no sirds pateicas Olaines Sporta centram un Olaines novada pašvaldībai par sniegto atbalstu!

Aiga Mieriņa