Rundāles pils dārzā uz grandioza laukuma notiks dzīvais šahs

08.07.2021

Pirmdien, 12.jūlijā, pulksten 20 Rundāles pils Franču dārzā tiks izspēlētas vēsturiskas šaha atklātnes uz grandioza spēles laukuma ar dzīviem dalībniekiem un īstiem zirgiem.

Spēle tiek organizēta žurnāla "Rīgas Laiks" atbalstam, tādēļ vienā komandā spēlēs žurnāla izdevēji un autori, savukārt, otrā – sabiedrībā atpazīstami lasītāji. Ienākumi no biļešu pārdošanas tiks novirzīti žurnāla atbalstam.

Spēli komentēs komiķis Jānis Skutelis un šaha turnīru organizators Andris Tihomirovs. Dalībnieku vidū būs aktrises Baiba Broka, Guna Zariņa, Regīna Razuma un citi lasītāji. Vakara gaitā tiks izspēlētas spožākas šaha atklātnes – Napoleons vs Madame de Remusat 1804, Bandinieka pārvēršanās par dāmu, Ļeņins vs Hitlers 1909 un citas. Skatītājus priecēs arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, atspirdzinoši dzērieni un etīdes ar šaha elementiem starp partijām. Pārsteigumu, kaisles un negaidītu pavērsienu netrūks.

Pasākuma laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie norādījumi, lai izvairītos no Covid–19 izplatības. Dzīvā šaha spēli apmeklēt būs iespēja ikvienam interesentam, gan lasītājiem, gan arī tiem, kas nelasa, tikai ar Covid–19 sertifikātu tiem, kas vīrusu pārslimojuši vai vakcinējušies. Apmeklētājus aicinām ierasties, ģērbjoties melnā vai baltā krāsā.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties bezrindas.lv. Pasākuma dalībnieki un citi jaunumi līdz spēles norisei tiks izziņoti "Rīgas Laiks" facebook lapā facebook.com/RigasLaiks

Pasākuma rīkotāji ir žurnāls "Rīgas Laiks" sadarbībā ar SIA "Rozenbauma un Māsas", K.K. fon Stricka villu un MG Būvnieks. Pasākums tiek īstenots sadarbībā ar Rundāles pili, Rundāles novada domi un Amber Distribution Latvia.

Biļetes: www.bezrindas.lv.