Jau piekto reizi notiks Baldones čempionāts ātrajā šahā un ātrspēlē

30.06.2021
Pērn Baldones turnīrs pulcēja kuplu dalībnieku skaitu.

Jau gaidāmajā nedēļas nogalē, 3. un 4.jūlijā, Baldones vidusskolā (Iecavas iela 2) notiks V Baldones čempionāts ātrajā šahā un ātrspēlē, kas tradicionāli veltīts šaha trenerim Zigurdam Pigitam (1923–1989).

Sacensības organizē Baldones novada dome sadarbībā ar Rīgas un Latvijas Šaha federācijām. Turnīra direktors ir lielmeistars Zigurds Lanka, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

3.jūlijā notiks ātrā šaha turnīrs, kurā paredzētas 8 kārtās pēc Šveices sistēmas ar apdomas laiku 10 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu, kā arī FIDE reitinga aprēķins. Reģistrācija sāksies pulksten 11, pirmā kārta – 12, bet apbalvošana 19:20

Nākamajā dienā, 4.jūlijā, tiks dots starts ātrspēlei: Šveices sistēmas 11 kārtās (5+3) un FIDE ātrspēles reitinga aprēķins. Reģistrācija sāksies arī pulksten 11, pirmā kārta – 12, bet apbalvošana – ap 16.

Sacensībās var piedalīties visi šaha spēles cienītāji neatkarīgi no vecuma un kvalifikācijas. Obligāta iepriekšējā pieteikšanās līdz 2.jūlijam p e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv vai pa tālruni 28804664. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, FIDE ātrā šaha reitings.
Tie dalībnieki, kuriem nav FIDE ID, jānorāda dzimšanas dati. Sacensību organizatori ir tiesīgi nepielaist dalībniekus, kas ir nokavējuši
iepriekšējās pieteikšanās beigu datumu.

GM, IM, WGM, WIM un šahistiem ar FIDE ātrā šaha reitingu virs 2400 un Baldones novada iedzīvotājiem piedalīšanās ir bez maksas.  FIDE meistariem un meistarkandidātiem tā ir 5 eiro, bet pārējiem – 10 eiro.

Kopējais abu turnīru balvu fonds ir 530 eiro.

Detalizēta informācija nolikumā.

Atgādināsim, ka pērn abos turnīros uzvarēja FM Matīss Mustaps.