Arī šogad Latvijas šahisti aicināti uz Panevēžu

26.05.2021

No 30.jūlija līdz 6.augustam Lietuvas pilsētā Panevēžā notiks jau 34. "Panevezys Open". Šogad tajā paredzēti četri turnīri, un uz tiem aicināti arī Latvijas šahisti. Kopējais balvu fonds ir 2200 eiro. Spēlēšana notiks šaham klasiskā veidā – dalībniekiem sēžot pie galdiņiem.

Divi turnīri būs ar klasisko apskaiti deviņās kārtās ar laika kontroli 90 minūtes pirmajiem 40 gājieniem plus 30 minūtes līdz mača beigām ar 30 sekunžu pielikumu, sākot ar pirmo gājienu. Tie būs "Elite Open" un "Open A".

"Elite Open" jeb Aloiza Kveiņa memoriāls paredzēts spēlētājiem, kas grib izpildīt lielmeistara vai starptautiskā meistara normu, jo garantēta ir vismaz trīs lielmeistaru un trīs starptautisko meistaru klātbūtne.

Savukārt turnīri B un C notiks nedēļas nogalē – no piektdienas līdz svētdienai. Pirmajam no tiem laika kontrole ir 60 minūtes plus 30 sekundes par gājienu,. bet otrajam 30+30.

Visiem četriem "Panevezys Open 2021" turnīriem tiks veikta FIDE klasiskā reitinga apskaite.

Detalizēta informācija pieejama panevezysopen.lt, un sahafederacija.lv.

Atgadināsim, ka pērn jūlijā "Panevezys Open" bija pirmais ārzemju turnīrs Latvijas šahistiem pēc ārkārtas situācijas pasludināšanas martā. Galvenajā no turnīriem – Kveiņa memoriālā – uzvarēja mūsu lielmeistars Ņikita Meškovs, bet trešais finišēja Aleksandrs Jazdanovs.