Sākušās cīņas par ceļazīmēm uz Latvijas čempionāta finālu

20.05.2021

Otrdienas vakarā interneta šaha platformā Lichess.org sākās cīņas par vietām Latvijas vīriešu čempionāta finālā. Čempionāta pusfinālā sacenšas 23 dalībnieki, kuri aizvadīs 9 kārtas ar apdomas laiku 40 minūtes partijai plus 15 sekundes par gājienu.

Turnīra noslēgums paredzēts trešdien, 26.maijā. Desmit labākie iekļūs finālā.

Pusfinālā piedalās dalībnieki ar FIDE klasiskā šaha reitingu no 1901 līdz 2250 punktiem, kā arī tie šahisti, kas jau ceturtdaļfinālā ir ieguvuši ceļazīmi uz pusfinālu.

Ielūkojoties pieteikumā, redzams, ka pēc FIDE klasiskā reitinga favorīti ir Kristaps Kretainis (2192), Ēriks Mieriņš (2191), Edgars Ungurs (2154), Rihards Bekasovs (2140), Aleksandrs Saveļjevs (2047) un WFM Renāte Vidruska (2000). Tiesa, tā kā šis turnīrs aizrit internetā, reitings apskaitīts netiek.

Pusfināla partijām var sekot līdzi Lichess.org, bet dalībnieki, rezultāti un vietas apskatāmas chess-results.com.

Šobrīd vēl nav zināms, kad notiks fināli gan vīriešiem, gan sievietēm. Tas ir atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas valstī, jo Latvijas Šaha federācija vēlas abus šos turnīrus aizvadīt klātienē. Kad būs atļauts rīkot sacensības ierastā, pirms "Covid-19" laika, formātā, spēlētājiem sēžot pie viena galda pretējās pusēs, tad arī tiks pieņemts lēmums par konkrētiem datumiem.

Atgādināsim, ka pērn par Latvijas čempioniem kļuva Zigurds Lanka un Laura Rogule.