Fēliksa Circeņa piemiņas turnīrs atkal notiks internetā

17.05.2021

Sestdien, 29.maijā, notiks pedagoga, vieglatlēta un šahista Fēliksa Circeņa (1929–2004) tradicionālais piemiņas turnīrs. Tā kā epidemioloģiskā situācija joprojām neļauj to aizvadīt ierastajā vietā Ādažos, otro gadu pēc kārtas tas aizritēs internetā, platformā Lichess.org.

Sacensības organizē Ādažu vidusskola sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju un Rīgas Šaha federāciju. Turnīra direktors ir FIDE meistars Jānis Grasis, bet galvenais tiesnesis – IA Alberts Cimiņš.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad spēlētāji turnīrā sacentās pēc arēnas principa, šogad cīņas notiks pēc Šveices sistēmas. Paredzētas 9 kārtas ar apdomas laiku 5 minūtes partijai plus 3 sekundes par gājienu.

GM, IM, WGM, WIM un Ādažu novada iedzīvotājiem turnīrs ir bez maksas. Pārējiem par piedalīšanos jāmaksā 5 eiro.

Obligāta iepriekšējā pieteikšanās līdz 28.maijam pulksten 20 uz e-pastu: alberts.cimins@inbox.lv vai pa tālruni 28804664.

Sacensību organizatori ir tiesīgi nepielaist dalībniekus, kas ir nokavējuši iepriekšējās pieteikšanās beigu datumu.

Uzvarētājus apbalvos ar diplomiem, kausiem, naudas un pārsteiguma balvām. Par pirmo vietu tiek garantēta naudas balva ne mazāk kā 100 eiro, par otro vietu 90 eiro, bet par trešo – 80 eiro. Būs pārsteiguma balvas labākajam ādažniekam, senioram, sievietei, jauniešiem utt.

Detalizēta informācija nolikumā.