"Šaha pavasaris Ķekavas novadā" notiks maijā internetā četros posmos

02.05.2021

Jau piektdien, 7.maijā, notiks pirmais posms turnīram "Šaha pavasaris Ķekavas novadā", kas tiks aizvadīts interneta šaha platformā Lichess.org. Pārējo posmi  paredzēti ik pēc nedēļas ar noslēgumu 28.maijā. Sākuma laiks katru reizi viens un tas pats – pulksten 18.

Sacensības organizē Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras Baložu pilsētas sporta iniciatīvu centrs, bet galvenais tiesnesis ir Verners Putka.

"Šaha pavasaris Ķekavas novadā" notiek pēc Šveices sistēmas 7 kārtās. Apdomas laiks katram dalībniekam 7 minūtes + 4 sekundes par gājienu. Kopvērtējumu aprēķina pēc 3 posmu labākajiem rezultātiem.

Turnīrā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs un uzaicinātie viesi. Vērtēšana notiks četrās grupās: sievietes, vīrieši, jaunietes līdz 18 gadu vecumam un jaunieši līdz 18 gadu vecumam. Tiks apbalvoti 1.–3. vietas ieguvēji kopvērtējumā katrā grupā. Paredzētas saldās balvas.

Sacensībās noteikta iepriekšējā pieteikšanās mājaslapā sports.kekava.lv. Pirmajam posmam to var izdarīt līdz 5. maijam, norādot vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, adresi, telefonu vai e-pasta adresi, lichess vārdu, kā arī pievienojoties lichess.org komandai – Kekavas novada sahs.

Dalībnieki var pieteikties arī uz atsevišķiem posmiem dažas dienas pirms to sākuma, taču tādā gadījumā būs grūti cerēt uz augstu vietu kopvērtējumā.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.