Rīgas Šaha skolas audzēkņi piekāpjas Brazīlijas vienaudžiem

27.04.2021
Foto no facebook.com/sahsirmode

Svētdien, 25.aprīlī, interneta šaha platformā Lichess.org aizvadīts draudzības mačs starp Brazīlijas un Rīgas Šaha skolas komandām. Sākumā bija plānota tikšanās 50 pret  50, bet beigās sanāca mūsēju skaitliskais pārsvars 52 pret 49. Brazīlijas komandai tomēr izdevās uzvarēt ar rezultātu 292:217.

Mačs sākās pulksten 16 pēc Latvijas laika un pulksten 10 pēc Brazīlijas laika. Tas ilga divas stundas un sacensības notika pēc Arēnas principa. Kā atzinas Brazīlijas komandas kapteinis Oļegs Bokonoks, dažiem audzēkņiem bija grūtāk pamosties. "Žēl, ka dažus dalībniekus tā arī man neizdevās pamodināt, to ņemšu vērā organizējot turpmākos mačus", komentēja Brazīlijas komandas kapteinis, kurš atzina, ka viņiem notika pat vairāku posmu atlase jauniešiem, kuri varēs sacensties ar Latvijas komandu.

Mūsu komandas kapteina un Rīgas Šaha skolas trenere Nellija Maklakova feisbuka vietnē "Šahs ir modē" raksta: Labākie jaunieši no Rīgas Šaha skolas bija Kirils Bogdanovičs un Emīls Mieriņš, bet meitenēm labākos rezultātus uzrādīja Naomi Maklakova un Agnesa Ter–Avetisjana.

Īpaši gribu izcelt mūsu jaunāko mača dalībnieci, 2013.gadā dzimušos Amēliju Ragaini, kura Rīgas Šaha skolā mācās tikai pirmo gadu, ir tikusi līdz 2.sporta klasei un arī mačā ieguva 9 komandas punktus, līdzīgi kā citi jau stipri pieredzējušāki jaunie šahisti. Un, kā atzīst Amēlijas trenere Inese Paune, audzēkne ir centīga un mērķtiecīga, un nebeidz pārsteigt.

Pēc mača sazinoties ar Brazīlijas komandas kapteini, vienojāmies, ka šādu līdzīgus mačus labprāt atkārtosim, visticamāk gan skaitliski mazāk dalībnieku apjomos, lai vairāk varētu nokontrolēt dalībnieku ierašanos uz spēlēm.

Saku lielu paldies saviem atsaucīgajiem kolēģiem no Rīgas Šaha skolas. Šis ir liels darbs, kas kopīgi paveikts, lai dotu iespēju mūsu jaunajiem šahistiem piedalīties ārpus kontinenta. Kā arī paldies atsaucīgo jauniešu vecākiem, kuri kā vienmēr tur roku uz pulsa un palīdz jaunajiem šahistiem mobilizēties un būt gatavi šaha kaujām."

Mača rezultāti un partijas: https://lichess.org/tournament/t6413ZTz

Atgādināsim, ka šis jau bija trešais Rīgas Šaha skolas audzēkņu komandas starptautiskais mačs intenetā. 21.martā mūsējie sacentās ar Karpovas Šaha skolas (Maskava) vienību (197:235), bet 27.martā cīnījās ar Čehijas akadēmiju "Interchess" (202:157).