Sācies ceturtdaļfināls. Par krāpšanos draud līdz pat divu gadu diskvalifikācija

26.03.2021
Foto no pexels.com

Ceturtdienas vakarā interneta šaha platformā Lichess.org sākās Latvijas 2021.gada vīriešu čempionāta ceturtdaļfināls. No 25.marta līdz 2.aprīlim tiks aizvadītas 9 kārtas ar apdomas laiku 40 minūtes partijai plus 15 sekundes par gājienu.

Piedalās spēlētāji ar FIDE klasisko reitingu no 1501 līdz 1900, plus divdesmit no iepriekšējā posma - astotdaļfināla. Kopumā cīņās iesaistījies 41 šahists, no kuriem desmit labākie iekļūs Latvijas čempionāta pusfinālā.

Pēc reitinga galvenie favorīti uz uzvaru šajā turnīrā ir Miķelis-Emīls Miķelsons (1899), Artjoms Tolmačevs (1820), Mārtiņš Ivbulis (1801), Anatolijs Aļipovs (1796) un Edmunds Mačevskis (1742). Ir arī četras daiļā dzimuma pārstāves. Katru vakaru kārta sāksies pulksten 19.

Partijām līdzi var sekot lichess.org/swiss/iexpngVL, bet rezultāti un tabula pieejama chess-results.com.

Turnīra organizators – Latvijas Šaha federācija – kārtējo reizi aicina spēlēt godīgi un neizmantot palīgprogrammas un nekādu citu palīdzību. Partijas analizē gan pati platforma Lichess.org, gan arī speciāla žūrija. Ja kāds tiks pieķerts krāpjoties, tad tam draud diskvalifikācija līdz pat diviem gadiem. Un ne tikai no šaha internetā, bet arī no klātienes sacensībām! Tādēļ spēlēsim godīgi!

Epidemioloģiskās situācijas dēļ šobrīd vēl nav zināms, kad varēs notikt Latvijas čempionāta pusfināls un fināls. Organizatori vēlas, lai tās būtu klātienes sacensības, tādēļ nesteidzas ar konkrētu datumu noteikšanu.

Atgādināsim, ka pērn par Latvijas čempioniem kļuva Zigurds Lanka un Laura Rogule.