Juzefs Petkēvičs un "RTU Open" saņem FIDE finansiālu atbalstu

11.03.2021
19.decembrī Juzefu Petkēviču sveicām 80 gadu jubilejā.

Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) finansiālais atbalsts ticis mūsu lielmeistaram, 2002.gada pasaules senioru čempionam Juzefam Petkēvičam, kā arī tradicionālajam šaha festivālam "RTU Open".

Speciālas senioru atbalsta programmas ietvaros FIDE nolēma piešķirt kopumā 30 000 eiro divpadsmit šaha veterāniem (spēlētājiem, tiesnešiem u.c.) no visas pasaules, arī mūsu Juzefam Petkēvičam. Katram tika pa 2500 eiro. Atbalsts tika piešķirts balstoties uz attiecīgās valsts federāciju pieprasījumiem.

Vēl FIDE nolēma atbalstīt "Open" turnīrus visā pasaulē, atvēlot tiem 120 000 eiro. Pieprasījumus iesniedza 54 pasākumu rīkotāji, bet stingrajos kritērijos visi nespēja iekļauties, tādēļ FIDE piešķira finansējumu 27, starp kuriem bija arī mūsu "RTU Open", kas šogad plānots no 9. līdz 15.augustam.

"RTU Open" no FIDE saņems 7000 eiro jeb 7 procentus no budžeta. Kā informē festivāla direktors Egons Lavendelis, šie līdzekļi tiks tērēti festivāla balvu fondam, tajā skaitā sieviešu un senioru balvu palielināšanai, pretkrāpšanās pasākumiem un lielmeistaru uzaicināšanai.

Šī summa un tās piešķiršana ir ne tikai materiāls atbalsts mūsu turnīram, bet arī ievērojams novērtējums no FIDE puses tā kvalitātei un augstajiem organizēšanas standartiem.