Vēl var pieteikties turnīru sērijai "Šaha ziema Ķekavas novadā"

20.01.2021
Šogad Ķekavas novada šaha tradīcijas tiks turpinātas nevis klātienē, kā iepriekšējos gadus, bet gan internetā. Foto no unsplash.com

Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras Baložu pilsētas sporta iniciatīvu centrs rīko interneta turnīru sēriju "Šaha ziema Ķekavas novadā". Tie notiks platformā Lichess.org četras piektdienas pēc kārtas – 22., 29.janvārī un 5., 12.februārī. Sākums pulksten 18.00.

Katrā no turnīriem paredzētas 7 kārtas ar apdomas laiku 7 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu katram dalībniekam. Laureāti ar saldajām balvām tiks apbalvoti, ņemot vērā trīs labāko posmu rezultātus. Vērtēšana notiks četrās grupās: vīrieši, sievietes, jaunieši līdz 18 gadu vecumam, jaunietes līdz 18 gadu vecumam.

Dalības maksas nav.

Sacensībās noteikta iepriekšējā pieteikšanās mājaslapā http://sports.kekava.lv līdz 21.janvāra vakaram, norādot vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, adresi, telefonu vai e-pasta adresi, lichess un vārdu. Adrese ir vajadzīga, jo balvas tiks izsūtītas pa pastu.

Detalizēta informācija atrodama nolikumā.

Kā informē pasākuma direktors Verners Putka, "Šaha ziema Ķekavas novadā" ir kā sava veida turpinājums vairāku posmu turnīriem, kas notika iepriekšējos gadus. Pērn februāra sākumā Baložu vidusskolas sporta kompleksā aizritēja "Šaha mēnesis Baložos 2020", kas paralēli bija Ķekavas novada atklātais turnīrs. Tā trīs posmus sekmīgi izdevās pabeigt tieši pirms pirmā ārkārtas stāvokļa izsludināšanas "Covid-19" dēļ.

Šobrīd atkal ir ārkārtas stāvoklis, tādēļ dalībnieki iesāktās tradīcijas aicināti kopt nevis klātienē, bet pie datoriem internetā.