Kovaļenko uzvar prestižā turnīrā "Winter of Washington"

07.01.2021
Igors Kovaļenko

Decembra beigās interneta šaha platformā chess.com notika sacensības "Winter of Washington". Prestižākajā no kategorijām "Master" piedalījās 71 dalībnieks, no kuriem 35 bija lielmeistari no dažādām pasaules malām. Uzvarēja Latvijas šaha līderis Igors Kovaļenko.

Pasākumu, kas notika trijās grupās, organizēja Klusā Okeāna Ziemeļrietumu Šaha centrs no ASV Vašingtonas šata. Balvu fonds bija 10 000 dolāri, no kuriem pirmajiem trim bija paredzēti 4000, 2000 un 1000.

Dalībnieki aizvadīja deviņas kārtas ar mūsu valstī neraksturīgu laika kontroli 60 minūtes partijai plus 5 sekundes par gājienu katram dalībniekam.

Ļoti spēcīgā kompānijā trīs šahisti ieguva pa 7 punktiem un dalīja pirmo vietu, arī mūsu lielmeistars Kovaļenko. Viņš uzvarēja sešas partijas, vienu zaudēja, bet divās ieguva pa puspunktam bez spēles. Vēl labāko summu sakrāja GM Haiks Martirosjans (Armēnija) un GM Levans Pantsulaja (Gruzija). Viņi apsteidza tādus favorītus kā Džefriju Šongu (ASV), Pāvelu Eljanovu (Ukraina), Badūru Džobava (Gruzija) un Vladimiru Fedosejevu (Krievija).

Detalizēta informācija, arī Latvijas lielmeistara partiju apskats, pieejams chessbase.com.