Latvijas šahisti uzsāk dalību pasaules čempionāta atlases posmā

07.12.2020

Pirmdienas, 7.decembra, vakarā vienpadsmit Latvijas jaunie šahisti uzsāka dalību vēsturiski pirmajā Starptautiskās Šaha federācijas rīkotajā pasaules čempionātā rapidā internetā kadetiem un jauniešiem, kas notiek šaha platformā tornelo.com.

No 7. līdz 9.decembrim tiek aizvadītas šī čempionāta Eiropas atlases sacensības. Pirmajā dienā paredzētas divas kārtas, otrajā – trīs, bet noslēdzošajā – atkal divas. Laika kontrole partijai ir 10 minūtes plus 3 sekundes par gājienu katram dalībniekam.

Čempionāts notiek piecās vecuma grupās. Latviju pārstāv Reinis Valdats, Naomi Maklakova un Marija Kuzņecova U-10, Miķelis Vingris un Sofja Vasiļjeva U-12, Jevgēnijs Spriņģis un Agnesa Stepania Ter-Avetisjana U-14, Kirills Bogdonovičs un Anna Kazmerika U-16, kā arī Aleksandrs Jazdanovs un Madara Golsta U-18. Dalībnieki sacenšas no mājām, sēžot pie saviem datoriem un tīkla kamerām.

Turnīra gaitai ērti var sekot līdzi oficiālajā mājaslapā world2020.ge. Rezultāti ar nelielu laika nobīdi pieejami arī chess-results.com.

Jau rakstījām, ka no Āfrikas, Amerikas, Āzijas vai Eiropas finālposmā iekļūs pa trijiem labākajiem dalībniekiem, kur tos gaidīs četri organizatoru izraudzīti dalībnieki. Finālā tādējādi sacentīsies 16. Finālposmā laika kontrole būs 15+10. Atšķirībā no kvalifikācijas vēl būs tāda, ka labāko 16 cīņas aizritēs pēc "play-off" jeb izslēgšanas principa. Pasaules fināls iecerēts no 19. līdz 22.decembrim.