Maksims Golubovskis kļuvis par 30. FIDE meistaru Latvijā

01.10.2020
Foto - Gunārs Gertners

Starptautiskajai Šaha federācijai publicējot oktobra klasiskā šaha reitingu, par Latvijas jaunāko FIDE meistara (FM) titula īpašnieku kļuvis tikai 16 gadus vecais Maksims Golubovskis, kurš par diviem punktiem ir pārsniedzis nepieciešamo normu. Tagad viņa reitings ir 2302.

Ātrums, kādā Golubovskis sasniedza reitingu 2300, ir visai apbrīnojams. Vēl jūnijā viņa reitings bija 2062, taču pēc tam viņš to pamatīgi pacēla ar katru nākamo turnīru un reitinga periodu. Jūlijā – plus 84, augustā – plus 88, septembrī – plus 34, un, visbeidzot oktobrī – arī plus 34. Vasaras laikā kopā kāpums par 240 punktiem! Sacensības, kurās viņš nodrošināja FIDE titulu, bija Latvijas vīriešu čempionāts, kas finišēja augusta beigās, bet reitinga tika apskaitīts uz 1.oktobri.

Kādam no Latvijas šahistiem šis ir pirmais starptautiskais tituls šogad. Janvārī Ritvars Reimanis izpildīja trešo starptautiskā meistara normu, tomēr titula piešķiršana iestrēgusi birokrātijas kabinetos bez skaidras atbildes par kavēšānās iemesliem.

Maksims Golubovskis kļuvis par 30. FIDE meistaru Latvijā. Iepriekšējais, ko sveicām, bija Aleksejs Žučkovs 2019.gada martā. Bez citiem labumiem, FIDE tituls šobrīd dod iespēju bez atlases piedalīties Latvijas vīriešu čempionāta finālā, ko daudzi spēlētāji labprāt izmanto.