Sācies Latvijas čempionāts jauniešiem

11.08.2020
Foto - Gunārs Gertners

Klātesot visiem tiem pērnā gada čempioniem, kuriem bija tiesības spēlēt arī šogad, Rīgā, Biznesa augstskolas "Turība" aktu zālē sācies Latvijas 2020.gada čempionāts jauniešiem klasiskajā šahā.

Pie galdiņiem sēdušies 102 jaunie censoņi, no kuriem 47 ir zēni, bet 55 meitenes. Čempionāts tiek aizvadīts 11 vecuma grupās. Meitenes spēlē sešus čempionātus (no U-8 līdz U-18), savukārt zēni – piecus (U-10, U-12, U-14, U-16 un U-18), jo puišu U-8 jau tika aizvadīts iepriekš.

Dalībnieku skaitu nedaudz iespaidoja "Covid-19", kura dēļ sacensības tika pārceltas no pavasara uz augusta otro pusi, un vairāki spēlētāji dažādu iemeslu dēļ šobrīd nevarēja ierasties. Toties ierindā ir visi tie 2019.gada jauniešu čempionāta uzvarētāji, kas šogad var atkal cīnīties par titulu. Tie ir Aleksands Jazdanovs (Rīga), Kirills Bogdanovičs (Rīga), Georgijs Germanovs (Jārmala), Artjoms Tolmačevs (Rīga) un Romāns Tolmačevs (Rīga) zēniem, kā arī Ramona Golsta (Rīga), Madara Golsta (Rīga), Marija Špirkova (Rīga), Jekaterina Smirnova (Rēzekne), Marija Kuzņecova (Rīga) un Lauma Mieriņa (Rīga) meitenēm.

Čempionāts noslēgsies sestdien, 15.augustā. Atkarībā no dalībnieku skaita, katrā grupā kārtu daudzums atšķiras, bet pārsvarā tās ir deviņas. Pirmo reizi visās vecuma grupās tiek apskaitīts FIDE klasiskā šaha reitings. 12 galdiņu partijas redzamas tiešraidē

Šāds turnīrs pirmo reizi notiek Biznesa augstskolas "Turība" telpās, kurās visiem tiek nodrošināti labi spēlēšanas apstākļi. Turpat blakus esošajā dienesta viesnīcā apmetušies vairāki spēlētāji ar treneriem un vecākiem, kas nedzīvo galvaspilsētā. Tādēļ Latvijas Šaha federācija izsaka pateicību "Turībai" par pretīmnākšanu un piedāvātajām telpām, kā arī cer uz turpmāku sadarbību.

Čempionāta rezultātiem var sekot līdzi chess-results.com.

Savukārt tiešraida pieejama šeit.