Alūksnes turnīrs tikko aizvadīts, bet jau tiek domāts par nākamo gadu

09.08.2020

Sestdien un svētdien Alūksnes pilsētas sākumskolā tikai aizvadīts Alūksnes atklātais 2. šaha čempionāts. Pirmajā dienā dalībnieki sacentās rapidā (12+5), bet otrajā cīņas noritēja blicā (5+3). Balvu fonds bija 270 eiro.

Sacensības organizēja Latvijas Šaha federācija sadarbībā ar Alūksnes pilsētas domi. Turnīra direktors bija Gunārs Plūme, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Abas dienas piedalījās trīs valstu šahisti – Latvijas, Lietuvas un Spānijas. Rapidā pie galdiņiem sēdās 29 dalībnieki, bet blicā 22. Kā jau to varēja prognozēt pirms turnīra, par čempionu kļuva galvenais favorīts, Latvijas šaha skolas audzēklis Aleksejs Širovs (Spānija). Intriga slēpās tajā, vai kādam izdosies atņemt lielmeistaram kādu puspunktu vai punktu. Šoreiz tas neizdevās.

Rapidā Širovs uzvarēja visas astoņas partijas, bet blicā bija pārāks visās vienpadsmit. Ātrajā šahā aiz viņa uz goda pjedestāla ierindojās Uldis Melderis un Vairis Kurpnieks, kuri ieguva pa 6 punktiem, bet ātrspēlē pa 8 punktiem izcīnīja attiecīgi Gustas Morkunas (Lietuva) un Kaspars Circenis.

Rezultāti: rapids, blics
Balvas: rapids, blics

Turnīra organizatori neslēpj, ka šī sacensības, kas pērn notika pirmo reizi, noteikti pārtaps par tradicionālām, un jau tiek domāts par 2021.gadu. Visdrīzāk, tās aizritēs pavasarī, maijā.