Uz 2021.gadu pārcelts šaha festivāls "RTU Open"

19.06.2020
Foto no unsplash.com

Koronavīrusa izraisīto pulcēšanās un ceļošanas ierobežojumu dēļ uz nākamo gadu ir pārcelts Ziemeļvalstīs lielākais šaha festivāls "RTU Open 2020", kuram Rīgā būtu jānotiek augusta beigās.

"Mums jārīkojas atbildīgi pret šahistu un sabiedrības veselību," festivāla atcelšanu skaidro "RTU Open 2020" organizētājs RTU Sporta centra direktors Egons Lavendelis.

"RTU Open" organizatori atvainojas dalībniekiem, kuri jau bija izlēmuši festivālā piedalīties un rēķinājās, ka augusta beigās sacentīsies Rīgā. Lēmums festivālu pārcelt pieņemts tikai tagad, jo cerībā, ka "RTU Open 2020" varētu notikt, šaha festivāla organizētāji ilgi uzmanīgi sekoja līdzi epidemioloģiskajai situācijai Latvijā un pasaulē, diemžēl situācija joprojām ir neskaidra un riski ir lieli. Nav zināms, kāda epidemioloģiskā situācija Latvijā un pasaulē būs augusta sākumā, kad vajadzētu notikt festivālam, un tāpat nav zināms, cik drošs šahistiem, kuri uz festivālu ierodas no daudzām pasaules valstīm, varētu būt ceļš uz Latviju, un vai vispār ierobežojumu dēļ viņi varētu atbraukt.

Izšķiroties par pasākuma pārcelšanu, festivāla organizētāji ņēma vērā arī Eiropas Šaha savienības lēmumu atcelt visus savus lielos pasākumus, kā arī rekomendācijas līdz šī gada beigām nerīkot liela mēroga pasākumus.

Kaut arī šogad šaha draugiem būs jāiztiek bez "RTU Open", festivāla organizētāji cer nākamgad Rīgā sagaidīt visplašāko šahistu pulku, kas spēkiem mērosies "RTU Open 2021".

"RTU Open" organizē RTU un Latvijas Šaha federācija.