Ar projektu "Nomato karonovīrusu" FIDE aicina visus spēlēt šahu internetā

16.05.2020

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) uzsākusi jaunu projektu "Nomato karonovīrusu" (angliski – Checkmate Coronavirus), kura galvenais uzdevums ir šajā pandēmijas un izolācijas laikā aicināt cilvēkus pēc iespējas vairāk spēlēt šahu intenetā. Šī jaunā aktivitāte paredz vairāk nekā 1500 (!) dažādas balvas.

Kā informē FIDE, projekta "Nomato karonovīrusu" devīze ir saskanīga ar olimpisko saukli – galvenais nav uzvarēt, bet piedalīties.

No 18.maija līdz 16.jūnijam jebkurš šaha interesents, arī, protams, Latvijas pārstāvji, bez maksas varēs piedalīties kopumā vairāk nekā 2000 dažādos turnīros četrās interneta šaha platformās: lichess.org, chess.com, chess24.com un FIDE Online Arena.

Jo vairāk spēļu katrs dalībnieks aizvadīs, jo lielākas iespējas viņam būs vinnēt balvu. Rezultātam nav nozīmes. Galvenais – spēlētā šahu. Laimestus var iegūt jebkurš, neatkarīgi no sekmēm uz šaha galdiņa.

Paredzētas 64 īpašās balvas. Tās ir pilnībā apmaksātas vienas nedēļas ceļazīmes uz pasaules šaha olimpiādi, kas nākamgad notiks Maskavā. Starp pārējām balvām būs dažādi suvenīri, iespējas cīnīties ar lielmeistariem u.t.t.

Visa nepieciešamā informācija atrodama projekta mājaslapā checkmatecoronavirus.com.