Šaha turnīri atcelti, Vidzemes reģionālais turnīrs pārtraukts un pārcelts

15.03.2020
Foto: Visvaldis Gercāns

Saistībā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemto lēmumu Latvijā atcelti vai pārcelti visi līdz aprīļa vidum plānotie šaha turnīri. Šis lēmums skāra arī Latvijas vīriešu čempionāta Vidzemes reģionālo turnīru Siguldā, kas tika pārtraukts pēc ceturtās kārtas.

Turnīra organizators Visvaldis Gercāns informēja, ka Vidzemes atlase noteikti tiks pabeigta pēc ārkārtas situācijas beigām, jo atlika nospēlēt tikai vienu dienu. Pagaidām tiek plānots, ka jaunais datums būs 18. aprīlis, bet tas nav droši zināms. Turnīra tabula pagaidām izskatās šādi.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš sestdien pēc sēdes pastāstīja, ka turpmāk ir jāatceļ un jāaizliedz neatkarīgi no to apmeklētāju skaita visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties, ziņo LETA.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Savukārt kultūras, izklaides, sporta un citu atpūtas vietu darba laiks ārkārtējās situācijas periodā drīkst būt ne ilgāks kā līdz pulksten 23.

Kariņš skaidroja, ka valsts institūciju mērķis ir pasargāt sabiedrību, paļaujoties uz cilvēku pašu atbildību un veselo saprātu, kā arī galējos gadījumos arī uz Krimināllikumā noteikto.