Gercāns un Jasinskis kļuvuši par FIDE tiesnešiem

10.03.2020
Visvaldis Gercāns un Anatolijs Jasinskis.

Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) valdes sēdē, kas aizvadītajā nedēļā noslēdzās Apvienotajos Arābu Emirātos, apstiprināti daudzi titulu pieprasījumi. Patīkami jaunumi skāruši arī Latvijas šaha saimniecību.

FIDE arbitra (FA) kritērijus izpildījuši un titulus saņēmuši Visvaldis Gercāns un Anatolijs Jasinskis. 1963.gadā dzimušajam Gercānam pieteikumā redzams FIDE arbitru seminārs un Eiropas jauniešu čempionāts, kuri abi notika 2018.gada augustā, Siguldas novadi čempionāti blicā 2018. un 2019.gadā, kā arī RTU Open E turnīrs pagājušajā gadā.

Savukārt 1965.gadā dzimušajam Jasinskim titulam arī bija nepieciešams jau pieminētais Eiropas jauniešu čempionāts un tiesnešu seminārs, kā arī trīs turnīri 2019.gadā – Tāla memoriāls rapidā, Tāla memoriāls blicā un RTU Open A turnīrs. Visi aizvadīti Rīgā.

Pēdējo reizi starptautisku titulu papildinājums Latvijas tiesnešu korpusā bija pagājušā gada septembrī, kad Vairis Kurpnieks ieguva starptautiskā tiesneša (IA) titulu, kas ir vienu pakāpi augstāks nekā FA.