Kovaļenko cīnās Izraēlas komandu čempionātā. Nedēļas nogalē – Lietuva

21.01.2020
Foto - Marks Livšics

Latvijas lielmeistats Igors Kovaļenko šogad piedalās Izraēlas komandu čempionātā. Viņš cīnās Ašdodas šaha kluba otrās komandas sastāvā, Latvijas Šaha federāciju no Izraēlas informēja vietējais žurnālists un fotogrāfs Marks Livšics.

Turnīrā, kas notiek pēc apļa principa, sacenšas 12 vienības. Katrā mačā cīņas notiek pie sešiem galdiņiem, iegūtos punktus skaitot komandas pūrā, plus papildus viens bonuspunkts pienākās par komandas uzvaru.

Pieteikumā pārsvarā ir Izraēlas šahisti, no kuriem zināmākie ir Boriss Gelfands, Emīls Sutovskis, Iļja Smirins, Maksims Rodšteins un Tamirs Nabatijs, kurus papildina ārzemnieki, no kuriem liela daļa ir Ukrainais pārstāvji. No citām valstīm pazīstami dalībnieki ir Daniels Frīdmans (Vācija), Arkādijs Naidičs (Azerbaidžāna), Viktors Laznička (Čehija), Eduards Rozentālis (Lietuva) un, protams, mūsu Igors Kovaļenko.

Trešās kārtas mačā Igors apspēlēja Izraēlas lielmeistaru Ļevu Ronenu, bet ceturtajā cīnījās neizšķirti ar ukraini Zaharu Jefimenko. Pēc četrām kārtām Kovaļenko komanda turnīra tabulā ieņem astoto vietu.

25.janvārī sāksies Lietuvas komandu čempionāts. Tur pieteikumā ir gan Kovaļenko (Panevēžas ŠK "Gigant Chess"), gan Arturs Neikšāns, gan Ilmārs Starostīts (abi – Kauņas "Margiris 1"), gan Oļegs Krivonosovs (Viļņas "MRU-ROSK Consulting").

Foto - Marks Livšics
Foto - Marks Livšics