Nedēļas nogalē – Olaines Šaha svētku rudens turnīri

21.11.2019
Olaines Sporta centrs, gaidot šahistus.

Sestdien un svētdien, 23. un 24.novembrī, Olaines Sporta centrā notiks tradicionālie Olaines Šaha svētki. Tie parasti notiek divas reizes gadā, pavasarī un rudenī. Sevišķu popularitāti izpilnījušās bērnu sacensības.

Sestdien ieplānoti trīs bērnu turnīri - I un II sporta klasei, III un IV klasei, kā arī iesācējiem. Jau vairākas nedēļas pirms to sākuma visas vietas ir aizņemtas, informē organizatori. Kopumā pieteikušies 162 interesenti, liecina informācija vietnē chess-ratings.com.

Savukārt svētdien notiks turnīri visiem interesentiem. B būs spēlētājiem ar reitingu līdz 1800, bet A turnīrs – virs 1800. Abi sāksies pulksten 11. Paredzētas astoņas rapida kārtas ar apdomas laiku 10 minūtes partijai plus 4 sekundes par gājienu. A turnīrā plānots visai vilinošs balvu fonds – 500 eiro, no kuriem uzvarētājam tiks 100. B turnīra labākie var rēķināties ar atzinību, diplomiem un mantu balvām.

Šahisti aicināti pieteikt savu dalību pa e-pastu alberts.cimins@inbox.lv. Maksa A turnīrā ir 7 eiro, B – 5 eiro. GM, IM, WGM, WIM titulu īpašniekiem sacensības ir bez maksas.

Nolikums apskatāms šeit.