Nedēļas nogalē Cēsīs notiks pilsētas atklātais čempionāts šahā

23.10.2019
Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 26. un 27.oktobrī, pēc ilgāka pārtraukuma Cēsīs notiks pilsētas atklātais čempionāts šahā. Čempionāts tiks aizvadīts  Pastariņa pamatskolas telpās (Raunas ielā 7) un tajā var piedalīties ikviens šaha spēles cienītājs – gan cēsinieks, gan tie, kas Cēsīs būs pirmoreiz.

Sestdien notiks ātrā šaha čempionāts, bet svētdien ātrspēles čempionāts – spēlētāji var piedalīties gan abās, gan tikai vienā dienā.

Turnīram pieteikušies jau 66 dalībnieki no 4 valstīm (Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Vācijas), bet turnīrā var pieteikties arī uz vietas no pulksten 11 līdz 12. Čempionāta dalībnieku vidū ir arī spēcīgākais šahists no Cēsīm – lielmeistars, astoņkārtējais Latvijas čempions Edvīns Ķeņģis. Sestdien ātrā šaha turnīrā tiks izspēlētas 9 kārtas ar laika kontroli katrai partijai 10 minūtes un 5 sekundes par katru gājienu. Svētdien ātrspēles šaha turnīrā tiks izspēlētas 11 kārtas ar laika kontroli katrai partijai 4 minūtes un 2 sekundes par katru gājienu.

Garantētais turnīra balvu fonds ir 1205 eiro, dalības maksa turnīrā ir 10 eiro. Turnīrs notiek ar Cēsu novada pašvaldības un vietējo uzņēmēju – alus darītavas "Raiskumietis", zobārstniecības "Dens", viesnīcu "Katrīna" un "Gustavs" – atbalstu.

Turnīram var pieteikties, rakstot uz: alberts.cimins@inbox.lv
Plašāka informācija: 29864234 (Andris Tihomirovs, turnīra organizators)
Turnīra nolikums.

Andris Tihomirovs